Hoe Chemisch Anker gebruiken?

Met stappenplan

 

Chemisch anker is  een 2 componenten product dat met behulp van een kitpistool geïnjecteerd wordt in een boorgat. Als vervolgens het draadeind of de bout hier met een draaiende beweging wordt ingebracht ontstaat na uitharding een sterke verbinding.

 

 

 

Waarvoor gebruik je een chemisch anker?

Wanneer een eenvoudige mechanische bevestiging niet voldoende is, kan het gebruik van een chemisch anker uitkomst bieden. Het gebruik van een chemisch anker wordt aangeraden wanneer er sprake is van grote trek- of schuifkrachten en deze kan toegepast worden in zowel droge als vochtige materialen. Het wordt gebruikt in volle en holle stenen of in betonnen vloeren of muren. Geschikt voor hekwerken, balustrades, machines, kluizen, zuilen, vangrails en nog vele andere toepassingen.

 “Een chemisch anker kun je ook gebruiken wanneer het boorgat te groot is uitgeboord maar u wel verzekerd wilt zijn van een sterke verbinding.”
– Rien van Ravenhorst      

 

 

Hoe gebruik je een chemisch anker?

Het gebruik van een chemisch anker is eenvoudig maar u dient wel een aantal dingen voor te bereiden.   

U heeft nodig:

  1. Een (klop)boormachine met boor
  2. Een borstel of stofzuiger om het gruis uit het boorgat te verwijderen.
  3. Eventueel een “holle wand plug”
  4. Een koker Chemisch Anker met bijbehorende mixernozzle
  5. Een standaard kitpistool

 

Stappenplan voor Chemisch Anker 

 

Stap 1: Juiste product kiezen

Wij hebben het heel eenvoudig gemaakt voor u. U hoeft niet te kiezen, onze 2611 Chemisch Anker is namelijk universeel inzetbaar en toepasbaar voor elk type spanningsvrije verankering. Het kan gebruikt worden op zowel droge als vochtige materialen en is uitermate geschikt voor zware bevestigingen.

 

Stap 2: Boren

Boor een gat op de plek waar u uw element wilt plaatsen. Gebruik de juiste boormachine en kies welke soort en maat boor geschikt is voor de te verrichtte werkzaamheden. Zie meer informatie op onze boren pagina. De SDS Plus Premium 4-Snijder bijvoorbeeld is uitermate geschikt voor het boren in steen en/of gewapend beton. 

 

Stap 3: Reinigen

Maak het boorgat stofvrij.

 

Stap 4: Injecteren

Door het gebruik van een kitpistool kan het product eenvoudig en snel worden aangebracht in het boorgat. Let op! Wanneer je de verankering aanbrengt in hol materiaal, moet je vooraf een plug plaatsen. Zie afbeelding hieronder.

 

Stap 5: Invoegen

Zodra het gat driekwart is gevuld met chemisch anker kunt u het te verankeren element langzaam en met een rechtsdraaiende beweging in het boorgat plaatsen.

 

Stap 6: Fixeren

Zodra de verbinding is uitgehard, kan deze worden afgemonteerd en belast. Let op! Houd rekening met de verschillende uithardingstijden bij de verschillende temperaturen.


CTN chemisch anker makkelijk bestellen via onze site 

Ons twee-componenten chemisch anker wordt door veel van onze klanten naar tevredenheid gebruikt. De CA 280 is sterk en geschikt voor elk type spanningsloze verankering.

 

 

Media en nieuws

CTN Flexi Bond en Flexi Tack zijn de nieuwe alleskunners voor de bouw.
Geschikt voor het lijmen van beton, hout, staal en spiegels. Of voor het monteren van plinten,schroten, vensterbanken, drempels en isolatieplaten.
Lees meer
U maakt heel eenvoudig zelf een eigen account aan of laat door ons een account klaarzetten. Maar wat is nou eigenlijk de meerwaarde en waarom heb ik er een nodig?
Lees meer
Machinestilstand door defect werktuig kost tijd en geld en moet voorkomen worden. Dit geldt zeker voor de agrarische sector omdat het machinepark betrouwbaar moet zijn, zelfs in zware omstandigheden.
Lees meer