Gevelplaten verlijmen, een duurzame hechting

Resultaat is waar het om gaat zonder problemen uw gevelplaten verlijmen is een klus die met onze MSP Lijmkit perfect opgelost kan worden.

Hoe verlijm je gevelplaten?

Het bevestigen van gevelplaten kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo kunt u er voor kiezen om gevelplaten met schroeven te bevestigen of u kunt de keuze maken om de platen te verlijmen. Het verlijmen van gevelplaten biedt een duurzame oplossing en garandeert een optimale hechting. Op deze pagina geven wij u alle informatie die u nodig heeft voor het verlijmen van gevelplaten en wij adviseren u in de juiste productkeuze.  

Voordelen van het verlijmen van gevelplaten

Het verlijmen van gevelplaten is een eenvoudige en snelle manier van montage. De bevestiging is veilig, eenvoudig en schok- en weersbestendig. Verlijmen geeft een gelijkmatige verdeling van de trekkrachten over het oppervlak van het gevelpaneel. Ook geeft het verlijmen van gevelplaten een nette uitstraling door de blinde bevestiging.

 "Onze lijmen dragen bij aan een veilige constructie en garanderen een duurzame hechting.”  - 
Rien van Ravenhorst

 

 

Eenvoudig stappenplan voor het verlijmen van gevelplaten

 1. Controleer de basisconstructie
  Voor een goede hechting en een mooi eindresultaat is het belangrijk dat er verlijmd wordt op een stabiele ondergrond. Deze moet geheel conform de voorschriften zijn, en zich in een degelijke staat bevinden zodat het eindresultaat sterk, duurzaam en weersbestendig is.
 2. Ondergrond reinigen
  Op een vuile of vette ondergrond hecht niets. Daarom is het noodzakelijk de ondergrond eerst te reinigen met de Solvent Cleaner. Gebruik hiervoor een pluisvrije doek. De Solvent Cleaner moet na gebruik minimaal 5 minuten uitdampen. Een aluminium of metalen ondergrond dient eerst licht opgeruwd te worden.
 3. Primer aanbrengen
  Onbehandeld hout of andere zuigende ondergronden impregneren en primeren in 1 behandeling met de 2001 Hechtprimer. Deze moet minimaal 10 minuten drogen alvorens de lijmkit aan te brengen. 
 4. Reinig gevelpaneel
  Ook de te verlijmen zijde van het gevelpaneel dient schoon en vetvrij te zijn. Met de Solvent Cleaner is deze te reinigen. Opnieuw laat u deze minimaal 5 minuten uitdampen. 
 5. Foam Tape aanbrengen
  Dubbelzijdige T103 Panel Foam Tape verticaal aanbrengen op de (eventueel geprimerde) ondergrond. Deze tape drukt u stevig aan. 
 6. Verlijmen met de MSP Lijmt Alles
  De MSP Lijmt Alles dient over de volledige lengte van het ondergrond te worden aangebracht met een kitpistool. Zorg ervoor dat de lijm zich aan de binnenzijde van tape bevind op een afstand van 10 tot 15 mm. Deze lijmkit brengt u verticaal aan met een V-nozzle voor de juiste lijmdikte. 
 7. Verwijder het schutfolie van de Foam Tape
 8. Paneel aanbrengen
  De gevelpaneel dient zorgvuldig en met de nodige precisie aangebracht te worden. De juiste positie moet worden bepaald. Wanneer het paneel zich op de juiste plek bevind mag u het paneel stevig aandrukken zodat het in aanraking komt met de Panel Tape. Hierna is correctie niet meer mogelijk. De tijd tussen het aanbrengen van de lijmkit en de gevelbekleding mag maximaal 10 minuten bedragen. 
 9. Het afwerken
  Overtollige of geknoeide lijmkit direct verwijderen met de Solvent Cleaner. Deze kan tevens gebruikt worden om vuil of viezigheid (bv vingerafdrukken) op de voorzijde van de plaat te verwijderen.  

Waarom is het gebruik van Foam tape belangrijk bij gevelplaat verlijming?

Een vraag die veelvuldig wordt gesteld is waarom het gebruik van dubbelzijdige Panel Foam Tape belangrijk is. Dit heeft twee redenen:  
 1. Deze tape zorgt de eerste 24 uur voor de fixatie tot de lijmkit zijn eindsterkte heeft bereikt.        
 2. De tape is een afstandshouder en zorgt hierdoor voor de juiste lijmdikte en optimale hechting.   


Alvorens de lijm wordt aangebracht wordt de dubbelzijdige Foam Tape bevestigt op een droge vetvrije ondergrond. De Foam Tape zorgt voor de vereiste minimale lijmdikte van 3,2mm. Zodra de lijm is aangebracht kan de schone gevelplaat worden bevestigd. Omdat de lijm nog niet droog en sterk genoeg is zorgt de dubbelzijdige Foam Tape voor een stevige eerste fixatie. Wanneer de lijm volledig uitgehard is biedt deze een gegarandeerde duurzame hechting.

Raadpleeg onze productpagina voor meer informatie over de T103 Panel Foam tape en de MSP Lijmt Alles.


Ondersteuning en advies bij verlijming 

Wij bieden onze klanten graag wat extra’s. Daarom bieden wij u telefonische ondersteuning aan met een expert die alles weet op het gebied van verlijming. Deze zal al uw vragen beantwoorden en de juiste productinformatie geven.   

Media en nieuws

CTN Flexi Bond en Flexi Tack zijn de nieuwe alleskunners voor de bouw.
Geschikt voor het lijmen van beton, hout, staal en spiegels. Of voor het monteren van plinten,schroten, vensterbanken, drempels en isolatieplaten.
Lees meer
U maakt heel eenvoudig zelf een eigen account aan of laat door ons een account klaarzetten. Maar wat is nou eigenlijk de meerwaarde en waarom heb ik er een nodig?
Lees meer
Machinestilstand door defect werktuig kost tijd en geld en moet voorkomen worden. Dit geldt zeker voor de agrarische sector omdat het machinepark betrouwbaar moet zijn, zelfs in zware omstandigheden.
Lees meer