Heeft u hulp of advies nodig bij een van uw producten?

Zoek informatie op in onze kenniscentrum. Hier hebben wij de meest voorkomende productvragen in uitgelegd. Heeft u overige informatie nodig neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

 

Alles over 2 Componenten lijmen

Voor dieptereiniging is een sterk middel nodig dat alle vlekken snel en grondig verwijderd. De Rapid Cleaner trekt diep in de kern en onttrekt het vuil uit de poriën. 

Lees Meer

Dieptereiniging

Voor dieptereiniging is een sterk middel nodig dat alle vlekken snel en grondig verwijderd. De Rapid Cleaner trekt diep in de kern en onttrekt het vuil uit de poriën. 

Lees Meer

Gevelplaten Verlijmen

Het verlijmen van gevelplaten biedt een duurzame hechting en is tevens een voordelige keuze. In dit artikel staat alle informatie die u nodig heeft over het verlijmen van gevelplaten en adviseren wij u in de juiste productkeuze. 

Lees Meer

Chemisch Verankeren

Het gebruik van een chemisch anker wordt aangeraden wanneer er sprake is van grote trek- of schuifkrachten en kan toegepast worden in zowel droge als vochtige materialen. Het wordt gebruikt in volle en holle stenen of in betonnen vloeren of muren. Geschikt voor hekwerken, balustrades, machines, kluizen, zuilen, vangrails en nog vele andere toepassingen. 

Lees Meer

Steenstrips Verlijmen

Het gebruik van lijm is voordelig en een uiterst betrouwbare manier om steenstrips duurzaam en efficiënt te verlijmen. In dit artikel staan enkele voordelen omschreven voor het gebruiken van montagekit bij het verlijmen van steenstrips.

Lees Meer

Smeersysteem LubeShuttle

Het kiezen van de juiste smeersysteem voor smeervet kan u veel tijd en geld schelen. Onze innovatieve CTN vetspuit is speciaal ontwikkeld om verspilling tegen te gaan en u van gemak te verzekeren. Bekijk de video en nadere toelichting in dit artikel. 

Lees Meer

Smeervet Ceramic Grease

De kwalitatieve eigenschappen van onze Ceramic Grease montagepasta kent bijna iedereen. Nu is ook de productverpakking vernieuwd! De verpakking is gebruiksvriendelijk en 100% duurzaam vanwege zijn nieuwe functionaliteiten. 

Lees Meer

Smeervet Vernevelen 

Het vernevelen van vet is een manier waarop een dunne filmlaag smeervet kan worden aangebracht. Teveel smeervet aanbrengen is niet voordelig en trekt vuil aan, dit kan weer leiden tot schade aan de machine. Bekijk alle voordelen van vet vernevelen op een rij.

Lees Meer

Boren in hout 

Het boren in hout is vaak niet moeilijk omdat het een zacht materiaal is. Toch is het belangrijk om te weten welke boor u het beste kunt gebruiken. In dit artikel vindt u informatie over  welke boor geschikt is voor welk houtsoort.

Lees Meer

Boren in beton 

Voor het boren in beton heeft u bij voorkeur een klopboormachine nodig. In dit artikel lichten we een aantal boorsoorten toe met hun eigenschappen zoals de hamerboor, betonboor en TCT boor.

Lees Meer

Reinigen alvorens het smeren

Het belang van goed reinigen is pas goed merkbaar als we kunnen aantonen dat niet reinigen consequenties heeft. Wanneer u schoon smeervet aanbrengt, dient u altijd het oude smeervet te verwijderen omdat dit vuil aantrekt.

Lees Meer

Ontvetten alvorens te lijmen of te kitten

Waarom is het belangrijk om een oppervlak eerst goed te ontvetten voordat u begint met lijmen of kitten? Het antwoord daarop is vrij simpel. Het is namelijk zo dat lijm en kit niet goed hecht als de ondergrond niet schoon en vetvrij is.

Lees Meer

Afdichten met vulkaniserende tape

Elke tape heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen. In dit artikel gaan we dieper in op de vulcaniserende tapes.

Lees Meer

Wat maakt dit borgmiddel zo uniek?

De UniLock is perfect voor het afdichten van o.a. gas, water, olie en chemicaliën. Het product heeft hoge vullende eigenschappen voor een optimale afdichting. 

Lees Meer

Het juiste middel tegen roest?

Roest is een vorm van corrosie. Wanneer metaal in aanraking komt met vocht en zuurstof vormt dit een aantasting op het materiaal. Wat kunt u hier het beste voor gebruiken? 

Lees Meer

Perfecte voeg- en afdichting

In dit artikel vindt u een handig stappenplan voor het voegen en afdichten van badkamers en sanitaire ruimtes. Met onderstaande 4 stappen bent u verzekerd van een goed resultaat.  

Lees Meer

Permanente verlijming met spuitlijm

Het gebruik van contactlijm wordt aanbevolen wanneer hoge productiviteit is vereist. Ons assortiment spuitlijmen bestaat uit een drietal soorten met elk hun eigen kwaliteiten en eigenschappen.

Lees Meer

Boren in metaal

Boren in metaal kan een simpele klus zijn mits enkele details in acht worden genomen. In dit artikel behandelen we enkele tips om zo goed en efficiënt mogelijk te boren in metaal.

Lees Meer

NSF - smeermiddelen voor voedselindustrie

CTN heeft speciaal voor de voedsel industrie een aantal producten die voldoen aan de eisen die voor deze sector zijn vastgesteld. Omdat deze smeermiddelen geen gevaarlijke chemicaliën of toevoegingen bevatten zijn ze toepasbaar voor gebruik in voedsel- en verwerkings fabrieken.

Lees Meer

Ultra hittebestendige siliconenkit

ChemTechniek heeft een speciale kit ontwikkeld voor het verlijmen en afdichten van voegen, naden en kieren voor plekken waar hoge temperaturen kunnen voorkomen. Deze hittebestendige kit hecht zeer goed op verschillende materialen.

Lees Meer

Verschil tussen hittebestendige en brandwerende kit 

Er blijkt nog veel onduidelijkheid omtrent het verschil tussen hittebestendige en brandwerende kitten. De kitten worden gebruikt voor het afdichten van voegen naden en kieren, echter hebben beide kitten andere eigenschappen en ander wijze van functioneren.

Lees Meer

Welke coating het beste te gebruiken?

ChemTechniek Nederland biedt verschillende soorten coatings aan. Zo zijn er coatings die elektrisch geleidend zijn of juist coatings ter bescherming van lasnaden. Elke coating heeft zijn eigen eigenschappen en kenmerken.

Lees Meer

CTN Smeersystemen

Onze smeervet systemen komen in verschillende types. Voor elke klus en vakman is er wel een geschikte smeerpistool beschikbaar. Elk smeersysteem pistool van CTN® kenmerkt zich met een aantal unieke eigenschappen. Hieronder geven wij een korte toelichting per smeersystem.

Lees Meer

Media en nieuws

CTN Flexi Bond en Flexi Tack zijn de nieuwe alleskunners voor de bouw.
Geschikt voor het lijmen van beton, hout, staal en spiegels. Of voor het monteren van plinten,schroten, vensterbanken, drempels en isolatieplaten.
Lees meer
U maakt heel eenvoudig zelf een eigen account aan of laat door ons een account klaarzetten. Maar wat is nou eigenlijk de meerwaarde en waarom heb ik er een nodig?
Lees meer
Machinestilstand door defect werktuig kost tijd en geld en moet voorkomen worden. Dit geldt zeker voor de agrarische sector omdat het machinepark betrouwbaar moet zijn, zelfs in zware omstandigheden.
Lees meer