Duurzaam verlijmen van steenstrips

Bij het plaatsen van steenstrips op verticale wanden heeft u een high tack lijm nodig welk verticaal alles op zijn plek houd.

Steenstrips verlijmen

Het verlijmen van steenstrips kan op verschillende methodes worden uitgevoerd. Zo kan traditioneel metselwerk gebruikt worden om steenstrips te bevestigen maar ook lijm is een uitstekend middel om deze klus te klaren.  Het gebruik van lijm is voordelig en een uiterst betrouwbare manier om steenstrips duurzaam en efficiënt te verlijmen.


De voordelen van steenstrips verlijmen

Het gebruik van lijm voor het verlijmen van steenstrips is een goede keuze. Hieronder staan enkele voordelen bij het gebruik van High Tack voor het verlijmen van steenstrips:
 1. Blijvend flexibel, dus scheurt niet bij temperatuurverschillen
 2. Weerbestendig en duurzaam     
 3. Voordelig en eenvoudig in gebruik

Het grote voordeel van het verlijmen van steenstrips is dat bij het gebruik van onze Super High Tack een elastische maar sterke verbinding ontstaat. Bij temperatuurverschillen biedt cement niet altijd de gewenste elasticiteit, Super High Tack geeft deze elasticiteit wel. Dit zorgt ervoor dat de steenstrips op lange termijn minder onderhoud nodig hebben. Daarnaast is onze Super High Tack eenvoudig aan te brengen en te verwerken, uiterst betrouwbaar en ook nog eens voordelig in gebruik. 
  Stappenplan voor het verlijmen van steenstrips

  1. Ondergrond reinigen van stof en vuil
  2. Poreuze of zuigende ondergronden eerst primeren met de CTN 2001 Hechtprimer zwart of transparant.
  3. Breng de Super High Tack verticaal aan
  4. Steen bevestigen en licht aandrukken
  5. Eerst dient de ondergrond en de steen stof, vuil en vetvrij te zijn. Beide dienen schoon te zijn om een goede hechting te bieden. Poreuze of zuigende ondergronden dienen eerst geprimerd te worden. Daarna kan de Super High Tack lijm verticaal op de ondergrond worden aangebracht met een kitpistool. Bevestig vervolgens de steen en duw deze licht aan. Afhankelijk van de temperatuur zal de lijm na 24 uur zijn eindsterkte hebben bereikt.


   Media en nieuws

   U maakt heel eenvoudig zelf een eigen account aan. Of u kunt ervoor kiezen om ons het te laten doen. Wij versturen u dan een wachtwoord en gebruikersnaam. Maar welke voordelen biedt een eigen online account nu precies?
   Lees meer
   Onze smeervet systemen komen in verschillende types. Voor elke klus en vakman is er wel een geschikte smeerpistool beschikbaar. Elk smeersysteem pistool van CTN® kenmerkt zich met een aantal unieke eigenschappen. Hieronder geven wij een korte toelichting per smeersystem.
   Lees meer
   Wij doen elke dag ons best om voor u klaar te staan en onze standaard hoog te houden. Wij adviseren, zijn oplossingsgericht, helpen en ondersteunen u waar nodig. Lees hier de 4 voornaamste redenen waarom men voor CTN® kiest.
   Lees meer