Duurzaam verlijmen van steenstrips

Bij het plaatsen van steenstrips op verticale wanden heeft u een high tack lijm nodig welk verticaal alles op zijn plek houd.

Steenstrips verlijmen

Het verlijmen van steenstrips kan op verschillende methodes worden uitgevoerd. Zo kan traditioneel metselwerk gebruikt worden om steenstrips te bevestigen maar ook lijm is een uitstekend middel om deze klus te klaren.  Het gebruik van lijm is voordelig en een uiterst betrouwbare manier om steenstrips duurzaam en efficiënt te verlijmen.


De voordelen van steenstrips verlijmen

Het gebruik van lijm voor het verlijmen van steenstrips is een goede keuze. Hieronder staan enkele voordelen bij het gebruik van High Tack voor het verlijmen van steenstrips:
 1. Blijvend flexibel, dus scheurt niet bij temperatuurverschillen
 2. Weerbestendig en duurzaam     
 3. Voordelig en eenvoudig in gebruik

Het grote voordeel van het verlijmen van steenstrips is dat bij het gebruik van onze Super High Tack een elastische maar sterke verbinding ontstaat. Bij temperatuurverschillen biedt cement niet altijd de gewenste elasticiteit, Super High Tack geeft deze elasticiteit wel. Dit zorgt ervoor dat de steenstrips op lange termijn minder onderhoud nodig hebben. Daarnaast is onze Super High Tack eenvoudig aan te brengen en te verwerken, uiterst betrouwbaar en ook nog eens voordelig in gebruik. 
  Stappenplan voor het verlijmen van steenstrips

  1. Ondergrond reinigen van stof en vuil
  2. Poreuze of zuigende ondergronden eerst primeren met de CTN 2001 Hechtprimer zwart of transparant.
  3. Breng de Super High Tack verticaal aan
  4. Steen bevestigen en licht aandrukken
  5. Eerst dient de ondergrond en de steen stof, vuil en vetvrij te zijn. Beide dienen schoon te zijn om een goede hechting te bieden. Poreuze of zuigende ondergronden dienen eerst geprimerd te worden. Daarna kan de Super High Tack lijm verticaal op de ondergrond worden aangebracht met een kitpistool. Bevestig vervolgens de steen en duw deze licht aan. Afhankelijk van de temperatuur zal de lijm na 24 uur zijn eindsterkte hebben bereikt.


   Media en nieuws

   CTN Flexi Bond en Flexi Tack zijn de nieuwe alleskunners voor de bouw.
   Geschikt voor het lijmen van beton, hout, staal en spiegels. Of voor het monteren van plinten,schroten, vensterbanken, drempels en isolatieplaten.
   Lees meer
   U maakt heel eenvoudig zelf een eigen account aan of laat door ons een account klaarzetten. Maar wat is nou eigenlijk de meerwaarde en waarom heb ik er een nodig?
   Lees meer
   Machinestilstand door defect werktuig kost tijd en geld en moet voorkomen worden. Dit geldt zeker voor de agrarische sector omdat het machinepark betrouwbaar moet zijn, zelfs in zware omstandigheden.
   Lees meer